Back to top

Over ons oud

Veluws Verfhuis

Dé verfspeciaalzaak voor de particulier en professional.

Sociaal verantwoord
Sociaal verantwoord

Met zorg en aandacht helpen we elkaar graag en creëren we kansen.

Samen een mooiere wereld
Samen een mooiere wereld

Van duurzaam, ecologisch tot kindveilige verf. Samen met jou gaan we voor een mooiere wereld.

Sociaal verantwoord
Sociaal verantwoord

Met zorg en aandacht helpen we elkaar graag en creëren we kansen.

Samen een mooiere wereld
Samen een mooiere wereld

Van duurzaam, ecologisch tot kindveilige verf. Samen met jou gaan we voor een mooiere wereld.

Wij zijn het Veluws Verfhuis

Aangenaam!

Vanuit onze vestiging in Voorthuizen leveren we professionele verf, schildermaterialen, gereedschappen, behang, glas, houten vloeren en vloercoatings. We leveren kwaliteit tegen een scherpe prijs. Van grootverbruik tot enkele stuks: voor iedereen een passende en betaalbare oplossing.

Het Veluws Verfhuis is Erkend Sikkens Specialist, en daarnaast officieel dealer van Sigma, Boonstoppel, Drost Coatings, Festool, Osmo en Den Braven. Als ANZA Prof Partner leveren we het volledige assortiment ANZA rollers en kwasten. De Engelse merken Farrow & Ball en Little Greene voorzien in de mooiste kleuren en finishes. Op onze 4 mengsystemen mengen we alle kleuren.

De merken van het Veluws Verfhuis

Herman van der Maarl

Ondernemer

Herman van der Maarl

Over Herman

Samen met een team van specialisten staat hij elke dag voor je klaar in de showroom of op locatie.

Dat hij later verf- en onderhoudsspecialist zou worden, had Herman van der Maarl als klein jongetje niet kunnen bedenken. Na de opleiding Plantenteelt stapte hij over op een universitaire studie bedrijfskunde van de University of Greenwich in Londen, waarna hij zich op de verfbranche richtte.

Eerst als bedrijfsleider van een verffabriek en later als oprichter van een verf- en glasgroothandel en onderhouds- en renovatiebedrijf. Herman weet dan ook exact wat er beter kan op verf- en onderhoudsgebied.

Jarenlange praktijkervaring met onderhoud aan vastgoed van woonhuis tot rijksmonument en zijn theoretische vakkennis heeft hij gegoten in zijn eigen professionele verfmerk BLAUW. De gevolgde verftechnische opleidingen en opleidingen van het Nationaal Restauratie Centrum maken zijn theoretische en praktische inzicht bij onderhoud aan (rijks)monumenten en ander vastgoed compleet.

In 2018 richtten Herman en zijn vrouw Aranka Veluws Verfhuis op. Met dit bedrijf laten zij graag zien dat het anders kan. Een serieuze bedrijfsvoering kan prima samen gaan met zorg voor mensen en onze natuur.

We gaan voor een mooiere wereld!

Sociaal ondernemen

In onze ideale wereld kan iedereen meedoen! Zorgen en aandacht voor elkaar vinden we minstens net zo belangrijk als een uitstekend product en top dienstverlening.

Alleen maar efficiënt en effectief is namelijk helemaal niet zo gezellig.

We maken, waar dat kan, geen onderscheid tussen collega’s met of zonder (zichtbare) beperking. Sterker nog, we geven de voorkeur (waar mogelijk) aan mensen die minder baanmogelijkheden hebben. We voelen ons verantwoordelijk om juist deze mensen verder te helpen, ook al heeft dit geen financieel voordeel voor het Veluws Verfhuis.

We zijn een ‘gewoon’ commercieel bedrijf met een maatschappelijke taak. Dat betekent dat er geen sprake is van budgetten of subsidies die onze sociale missie ondersteunen. Dat kost natuurlijk geld. Daarom hebben we de gunning van onze klanten nodig om dit te kunnen blijven doen. En dat werkt! 

De klanten die ons dit gunnen zijn ook de vriendelijkste klanten. Zo ontstaat er een mooiere wereld!

Hoe helpen jullie deze mensen?

In onze vestiging en voor het eigen verfmerk BLAUW is er veel handwerk te bedenken, wat we goed kunnen organiseren samen mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Zodoende een mooie, zinvolle dag te maken en waardering te kunnen geven voor ieders inzet op ieders eigen niveau. Als Erkend Leerbedrijf met BORIS erkenning (voor kwetsbare jongeren) geven we ruimte voor ontwikkeling. Vacatures worden eerst aan het Werkgevers Service Punt voorgelegd.

We willen een verschil maken en laten graag zien hoe het anders kan.

Hoe gaat dit in de praktijk?

Soms kunnen werkzaamheden bij ons in de vestiging worden gedaan. Alle BLAUW verfbliketiketten worden bijvoorbeeld handmatig aangebracht door mensen die dit aankunnen. Wat je daar verder van ziet of merkt? De telefoon kan worden beantwoord door collega’s die wat meer tijd nodig hebben, of wat minder duidelijk communiceren. Daarvoor is begrip nodig van onze klanten.

Voor anderen is het werken in een dynamische omgeving (nog) niet haalbaar. Daarom werken we op commerciële basis samen met instellingen die dagbesteding aanbieden voor de kwetsbaarste doelgroepen. Daar worden o.a. roerstokjes gestempeld, handmatig BLAUW kleurenstalen geschilderd, en kerstpakketten samengesteld door mensen met een verstandelijke beperking. Door gewoon te betalen voor het geleverde werk, kunnen deze organisaties budgetten opbouwen.
Wat betekent dat?

Dat we een bewerkelijker bedrijfsmodel hebben. Winst is niet het voornaamste doel. Het is ook niet de makkelijkste en voordeligste weg. Maar de voldoening en de leukste klanten die het oplevert is het dubbel en dwars waard!

Volg @Veluwsverfhuis

Voor inspiratie, interieurtips, de laatste trends en wees op de hoogte het laatste nieuws en acties.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.