Back to top

Canexel schilderen: voordelig en goed met onze pakketkorting

Schilderwerk Canexel Gevelplanken

Veluws Verfhuis heeft jarenlange ervaring met het onderhouden en herstellen van Canexel gevelplanken. We delen onze kennis en ervaring graag met je.

Vraag naar onze aanbiedingen voor korting op onze Sikkens-herschilderpakketten!  

We hebben alles in huis om het Canexel volgens het officiële Sikkens herschilderadvies te reinigen, voor te behandelen en te schilderen. Zo bespaar je tijd en geld.

Het Canexel heeft onderhoudsschilderwerk nodig. De toplaag slijt door weersinvloeden, soms door vogels en ongedierte wordt de toplaag dunner en kan vocht indringen. Met ons eenvoudige herschilderpakket kan je dit voorkomen en de kleur behouden. Kan je chalet er weer voor jaren tegenaan!

Schilder nodig?
Als je een schilder zoekt kan je ook bij ons terecht. Ons netwerk van specialisten hebben jarenlange ervaring in het schilderen van Canexel gevelbekleding. Bel gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Vraag een offerte aan

Is je recreatiewoning toe aan groot onderhoud of is een deel toe aan vervanging. Wij zijn gespecialiseerd in onderhoud & renovatie van kleine en grote projecten.

Uiteraard kunt u ons bereiken voor advies op maat, vraag nu een offerte aan. We zijn bereikbaar op 0342 22 40 74 of bezoek onze showroom.

Of kijk naar onze actie pakketten in de webwinkel> klik hiernaast.

Onderhoud Canexel gevelbekleding

Veel recreatiewoningen, chalets en bergingen op de Veluwe zijn afgewerkt met Canexel gevelplanken.

Canexel is een veelvuldig toegepaste board/vezelplaat met een beschermende toplaag, en daarmee een onderhoudsarm gevelsysteem.

Vanwege de minimale dikte is het een efficiënte gevelplank met een uitstraling van rabatdelen.

Deze toplaag is aan verwering en slijtage onderhevig, waardoor het aanbrengen van een duurzaam verfsysteem noodzakelijk wordt. Onderhoudsarm betekent dat het tijdig onderhoud nodig heeft!

Wanneer de toplaag niet meer intact is, kan vocht het achterliggende materiaal aantasten. Het Canexel heeft een kern van een soort geperst board, wat zeer vochtgevoelig is. Vooral de onderzijden (‘neusjes’) van de planken zijn veelal gescheurd. Hierdoor kunnen de planken water opnemen, en daarmee kan achterliggend materiaal verder aantasten. Vooral de zonzijden laten verwering zien, maar ook de noordzijde heeft vaak hetzelfde beeld, maar dan in mindere mate.

Het toegepaste verfsysteem moet ademend zijn, UV bestendig en uiteraard in de juiste kleur. De Sikkens Ventura Satin is het meest dampopen, mooi zijdeglanzend en heeft daarmee dezelfde uitstraling als het origineel.

Bescherming van Canexel gevelpanelen

Het Canexel buitengevelsysteem is bekend met vochtopname aan de onderzijde van de geveldelen, waardoor voortijdig onderhoud nodig blijft. Het geadviseerde verfsysteem is in lijn met het officiële advies van Sikkens voor herstelwerk aan het schilderwerk op Canexel geveldelen, en daardoor technisch het hoogst haalbare.

Het verfsysteem beschermd voor de invloeden van buitenaf. Wanneer aantasting vanuit de achterzijde ontstaat is dat niet met schilderwerk alleen op te lossen. Neem bij vragen contact met ons op voor advies op maat. 

De Canexel gevelbekleding dient volgens het montagevoorschrift vrij te blijven van elementen die de droging/ventilatie belemmeren zoals terrassen/vlonders/bestrating en beplanting. Dit verlengt de levensduur van het systeem. Het advies is de gevelplanken minimaal 50 cm vrij te houden van planten.

Om te voorkomen dat met het schilderen van de gevelbekleding verf komt op de kozijnen en ramen/deuren/glas en omliggende bestrating, adviseren we deze af te dekken met stuclopers en speciale afplaktapes.

Canexel Herschilder Advies

Sikkens Herschilderadvies Canexel Gevelpanelen

Sikkens heeft een officieel herschilderadvies gemaakt voor de Canexel geveldelen.

Als Erkend Sikkens specialist mengen we de exacte kleuren van Canexel (Sand, Almond, Dutch Green en Cedar) met onze officiele Sikkens mengsystemen voor u.

Volgens het officiële Canexel Herstelschilderadvies nr 1384 is de gemiddelde onderhoudsinterval 4 jaar voor dit systeem.

Als Erkend Sikkens Specialist leveren de we de voorgeschreven materialen, welke door ons in de officiële Canexel kleurstelling worden gemengd (meestal Almond of Sand van Canexel). Uiteraard kan het ook in iedere andere gewenste kleurstelling, mocht u het willen wijzigen.

Producten/systeem

In het kort komt het advies neer op:

  • Schoonmaken van de gevelplanken, verwijderen van bijvoorbeeld algen en schimmelaanslag.
  • Voorbehandeling: reiniging met BLAUW Verfreiniger 2.0 in water, verwijderen losse verfdelen, opruwen met Scotch Brite rood.
  • Kale delen worden voorbehandeld met 2 lagen Sikkens BL Primer op kleur.
  • Aanbrengen 2 laags Sikkens BL Ventura Satin systeem

 

Kleuren Canexel

Canexel is in Nederland meestal geleverd in de kleuren Sand (een lichtbruine kleurstelling), Almond (een off-white kleurstelling), Cedar (roodbruin) en Dutch Green (donker groen). Als Erkend Sikkens Specialist kunnen we deze originele kleuren we voor u mengen op ons automatische kleurenmengsysteem.

 

Pakketkorting

We leveren de herschilderpakketten afgestemd op de grootte van het chalet.

Het herschilderpakket is afgestemd op het vloeroppervlak van de chalets:

Medium pakket voor chalets van ca 44 m2 vloeroppervlak

Large pakket voor chalets van ca 50 m2 vloeroppervlak

XL pakket voor chalets van ca 70 m2 vloeroppervlak

 

 

Bestel de pakketten direct in onze webshop (hieronder, of klik in het menu op webwinkel), of kom langs in onze showroom in Voorthuizen.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Je kunt ons inschakelen voor schilderwerk, onderhoud, renovatie en verduurzaming.

Veluws Verfhuis en Blauw Monumentaal Goed BV werkt voor vastgoedbeheerders, woningcorporaties, gemeenten, retail- en recreatiebedrijven, aannemers en zorginstellingen in heel Nederland.